maandag 4 januari 2016

#50books - 2016.01 Geen beter voornemen dan geen voornemen

In deze vierde jaargang van #50books is het stokje van de oorspronkelijk initiatiefnemer Petepel overgenomen door Hendrik-Jan die dit jaar de vragen stelt.
En de eerste vraag is:
Wat is je leesvoornemen voor 2016?

Het grootste gedeelte van mijn leven heb ik doorgebracht met het afwerken van de lijstjes die ik mijzelf elke dag weer heb voorgelegd. Op deze lijstjes stond vaak ook wat ik moest lezen en welke hoeveelheid.

Lijstjes afwerken daar ben ik dus door al die jaren training heel goed in geworden. 

Inmiddels is het tijd geworden om het eens anders te gaan doen. Ik ben dan ook al enkele maanden aan het experimenteren met 's morgens mijzelf niets meer op te leggen en dan te kijken wat er gebeurt. Wat is het dat ik dan ga doen?

Gebleken is dat ik soms dan toch weer een lijstje in mijn hoofd krijg maar er zijn ook dagen dat ik werkelijk in alle vrijheid doe waar ik op dat moment zin in heb.

En zo zie ik het ook met leesvoornemens. Voor mij is geen voornemen beter dan wel een voornemen. En dan zie ik vanzelf wel aan het einde van het jaar wat ik gelezen heb.

1 opmerking:

Gezinsverpakking - De Chabotten

Voor ik dit boekenweekgeschenk ging lezen, luisterde ik naar de podcast Nooit meer Slapen waarin de familie Chabot over dit boekje geïntervi...