zondag 2 november 2014

#50books - 2014.44 Een leesblokkade, brrrrrrrr

Elke week een nieuwe boekenvraag in het kader van #50books dit jaar verzorgd door DrsPee. De vierenveertigste vraag is


Heb jij wel eens een readersblock?

http://www.newstart.nl/blog/doorbreek-je-blokkades-in-3-stappen/Nou en of. En eerlijk is eerlijk dat ligt eigenlijk nooit aan het boek maar altijd aan mijzelf.

Zo kan ik mijn ogen over de regels laten gaan en telkens als ik de bladzijde om wil slaan, erachter komen dat ik diep in gedachten over iets anders was en er niets van de woorden voor me op papier tot me door zijn gedrongen. Ik begin de bladzijde dan opnieuw en nog eens en nog eens. Als blijkt dat dit niet gaat werken dan wordt het de volgende bladzijde proberen. Soms is een bladzijde besmet en kan nooit meer tot mijn bewustzijn doordringen. Het lukt dan wel met de volgende bladzijde. 
Als het echter heel ernstig is en ik niets meer in mij op kan nemen door meestal andere opdringerige gedachten en heel soms omdat simpelweg mijn ogen dichtvallen, leg ik het boek opzij. 

Dit kan resulteren in dat ik een paar weken me niet aan een boek waag. Dit zijn tijden dat ik me kaal voel, dat er iets mist. Na verloop van tijd gaat er dan weer iets kriebelen en tot nu toe is het altijd weer goedgekomen met dat lezen bij mij. Gelukkig maar.

Geen opmerkingen:

Gezinsverpakking - De Chabotten

Voor ik dit boekenweekgeschenk ging lezen, luisterde ik naar de podcast Nooit meer Slapen waarin de familie Chabot over dit boekje geïntervi...