zaterdag 7 juni 2014

#50books - 2014.22 Nog een keer, nog een keer

Elke week een nieuwe boekenvraag in het kader van #50books dit jaar verzorgd door DrsPee. De tweeëntwintigste vraag is
Wat was vroeger (of is nu nog) jouw favoriete sprookje?

http://kiluncle.deviantart.com/art/Droste-Effect-Clock-299441399 Na heel, heel, heel diep nadenken, ben ik gedwongen om te antwoorden dat ik geen flauw idee heb. En dat terwijl ik dol was op sprookjes. Nu nog staan de Tibetaanse, Spaanse en Aziatische sprookjesboeken met kapotgelezen kaften bij mij in de kast. Maar wat daar allemaal in staat, daar heb ik geen idee meer van. Te veel andere indrukken in het leven die deze verhalen hebben overschreven.

Wat ik nog wel weet is dat ik mijn hele leven lang al geneigd ben om verhalen opnieuw en weer opnieuw te willen beleven. Dit kan in de vorm van een televisieserie of in die van een stripboekenreeks. Maar ook losse romans, science fiction-boeken, fantasy trilogiën lees ik graag nog eens. Het kinderlijke gevoel van 'nog een keer' is wat dat betreft er bij mij nooit uitgegaan.

2 opmerkingen:

Ninia zei

ook geen favoriet onder de bekende volkssprookjes, door de Grimms opgeschreven?

Ik zag van de week een tv-film van die Schöne und das Biest en dat is toch wel een van mijn favorieten. Het monster waar je toch zoveel van gaat houden dat er een prins uit tevoorschijn komt. In deze versie valt de prins wat tegen en vond ik het monster sexier, maar ik zag dat er pas alweer een verfilming van is uitgekomen, een Franse en die ga ik zeker nog eens bekijken :)

Niek zei

Er zijn heel wat sprookjes die ik ken maar heb me nooit aan eentje meer verbonden dan aan een andere. Eentje die veel indruk maakte was Het Lelijke Jonge Eendje maar dat kwam vooral omdat dit voorgelezen werd op een singeltje dat ik zelf eindeloos kon draaien en er een fijn boekje bij zat waarbij ik de bladzijde om mocht draaien als ik de belletjes hoorde. ;-)

Clarkesworld Magazine 207 December 2023

Met The Gift in de zeer herkenbare stijl van Matt Dixon op de voorkant bevat het decembernummer van Clarkesworld Magazine acht science fic...